Kapustové karbanátky s mletým masem
Suroviny
- 800 g Kapusta hlávková
- 40 g Máslo čerstvé
- 50 g Strouhanka
- 250 g Maso mleté - mix
- 60 g Mouka pšeničná hladká
- 200 ml Mléko polotučné
- 5.34 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Majoránka
- 2 ks Cibule
- 3 ks Rohlíky bílé
- 3 ks Vejce slepičí
- 3 stroužek Česnek
- 1.5 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 516 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 27 g
- Sodík 277 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 160.8 mg
- Draslík 846 mg
- Vláknina 10796.5 mg
- Vitamín A 10796.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 196 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z kapusty odkrojíme zvadlé a poškozené listy, kapustu rozkrojíme na čtvrtky, vložíme do vroucí vody a vaříme alespoň 15 minut. Poté kapustu slijeme, necháme okapat. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na másle. Česnek prolisujeme, rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Mleté maso dobře rozmícháme.
-
2
Z uvařené kapusty odkrojíme silná žebra, kapustu nakrájíme a umeleme na masovém strojku. V míse promícháme mleté maso s kapustou, cibulí, solí, pepřem, majoránkou, česnekem, vejci a vymačkanými rohlíky. Je-li hmota příliš řídká, přisypeme prosátou strouhanku.
-
3
Z hmoty tvoříme karbanátky, obalujeme v mouce a smažíme na rozpáleném oleji.