Pikantní guláš I
Suroviny
- 750 g Hovězí maso zadní
- 1 ks Cibule
- 1 ks Citronová kůra
- 3 ks Pepř černý celý
- 1 ks Rozmarýn sušený
- 0.5 ks Bobkový list
- 1 polévková lžíce Petržel kořen
- 3 polévková lžíce Chléb konzumní
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Celer bulvový
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Mléko polotučné
- 1 polévková lžíce Mrkev kořen
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 278 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 18 g
- Sodík 80 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 76.6 mg
- Draslík 365.7 mg
- Vláknina 12628.2 mg
- Vitamín A 12628.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zeleninu očistíme a na struhadle nastrouháme. Cibuli nakrájíme na drobno a spolu s nastrouhanou zeleninou podusíme na másle. Přidáme očištěné a na kostky nakrájené maso, vše osolíme, opečeme a za mírného podlévání dusíme do měkka.
-
2
K podlévání si vyvaříme v malé nadobě citrónovou šťávu, bobkový list a pepř.
-
3
Nastrouháme chléb a přidáme ho k měkkému masu, necháme ho ve šťávě rozvařit.
-
4
Na závěr guláš dochutíme citrónovou šťávou a hořčicí.
-
5
Jako přílohy podáváme jemné noky nebo karlovarské knedlíky.