Pikantní guláš I

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 750 g Hovězí maso zadní
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citronová kůra
  • 3 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Rozmarýn sušený
  • 0.5 ks Bobkový list
  • 1 polévková lžíce Petržel kořen
  • 3 polévková lžíce Chléb konzumní
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Celer bulvový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Mrkev kořen
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 278 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 80 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 76.6 mg
  • Draslík 365.7 mg
  • Vláknina 12628.2 mg
  • Vitamín A 12628.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu očistíme a na struhadle nastrouháme. Cibuli nakrájíme na drobno a spolu s nastrouhanou zeleninou podusíme na másle. Přidáme očištěné a na kostky nakrájené maso, vše osolíme, opečeme a za mírného podlévání dusíme do měkka.

  • 2

    K podlévání si vyvaříme v malé nadobě citrónovou šťávu, bobkový list a pepř.

  • 3

    Nastrouháme chléb a přidáme ho k měkkému masu, necháme ho ve šťávě rozvařit.

  • 4

    Na závěr guláš dochutíme citrónovou šťávou a hořčicí.

  • 5

    Jako přílohy podáváme jemné noky nebo karlovarské knedlíky.

Komentáře k receptu