Dušená rýže s cibulí a hřebíčkem

Hodnocení 0x 2x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 40 g Cibule
  • 5 g Sůl
  • 1 g Hřebíček
  • 3 g Olej rostlinný
  • 60 g Rýže dlouhozrnná ve varných sáčcích
  • 125 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 106 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 1947 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 69.8 mg
  • Vláknina 2044 mg
  • Vitamín A 2044 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži nasypeme do sítka, propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. V hrnci rozpálíme trochu oleje, přisypeme rýži a krátce orestujeme. Zalijeme horkou vodou, přidáme cibuli se zapíchnutým hřebíčkem, osolíme, hrnec zakryjeme a zvolna dusíme doměkka.

  • 2

    Z udušené rýže vyndáme cibuli s hřebíčkem a rýži použijeme jako přílohu.

Komentáře k receptu