Guláš sváteční

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 750 g Hovězí maso zadní
  • 100 g Fazolové lusky zelené
  • 100 g Hrášek
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Tymián sušený
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Hovězí vývar základní
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Máslo čerstvé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 dl Víno červené
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 590 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 65134 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 210.9 mg
  • Draslík 348.5 mg
  • Vláknina 8007.8 mg
  • Vitamín A 8007.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 70.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso očistíme, nakrájíme na malé hranolky a na tuku opečeme. Přidáme nakrájenou petrželovou nať, tymián, sůl a pepř, krátce osmahneme, podlijeme vývarem a dusíme do měkka.

  • 2

    K samému konci přidáme k masu pokrájené mladé fazolky a mladý hrášek. Poté přilijeme víno a necháme vše dusit, až bude vše měkké. Do šťávy přidáme moučné máslo a ještě krátce povaříme.

  • 3

    Žloutky rozšleháme se smetanou nebo mlékem, přimícháme mouku a tuhý sníh z bílků. Na másle upečeme palačinky, které rozkrájíme na 10 mm široké pruhy.

  • 4

    Guláš podáme na míse a ne jeho povrch rozprostřeme pruhy nakrájené z palačinek.

  • 5

    Jako přílohy podáváme brambory anebo bramborové hranolky.

Komentáře k receptu