Batátová polévka
Suroviny
- 400 g Brambory sladké (Batáty)
- 100 g Smetana 12% (konzumní)
- 200 g Fazole
- 200 g Pórek
- 50 ml Olej rostlinný
- 900 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Kmín celý
- 2 kávová lžička Koriandr čerstvý
- 1 kávová lžička Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 550 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 23 g
- Sodík 1142 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 14.1 mg
- Draslík 696 mg
- Vláknina 9355.3 mg
- Vitamín A 9355.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.7 mg
- Vitamín E 3.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozpálíme olej, přidáme nakrájaný pórek a batáty. Zeleninu osmahneme, po třech minutách přidáme kmín a horký vývar. Snížíme teplotu a vaříme cca 15 minut.
-
2
Nyní celý obsah přelijeme do mixéru a pečlivě promixujeme. Vrátíme do hrnce, přidáme smetanu a korinadr, poté přidáme fazole, osolíme, opepříme a ještě pět minut povaříme. Na závěr ozdobíme petrželkou a podáváme.