Nádivka z rýže s pancettou
Suroviny
- 375 g Rýže dlouhozrnná
- 125 g Arašídy
- 125 g Rozinky tmavé
- 125 g Petržel - nať
- 60 ml Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Kmín mletý
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 ks Pórek
- 1 špetka Citronová kůra
- 8 plátek Pancetta
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 371 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 12 g
- Sodík 29 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 573 mg
- Draslík 238 mg
- Vláknina 5824.1 mg
- Vitamín A 5824.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.4 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na středním ohni ve větší pánvi rozpálíme olivový olej a 1 - 2 minuty restujeme plátky nahrubo nakrájené pancetty do křupava, vyjmeme a odložíme.
-
2
Ve vroucí vodě vaříme do měkka rýži (přibližně 12 minut), slijeme vodu a rýži odložíme.
-
3
Na pánvi následně 2 - 3 minuty restujeme máslo s rozpůleným, nadrobno nakrájeným pórkem, přidáme mletý kmín a koriandr.
-
4
Do pánve vložíme uvařenou rýži, citronovou šťávu a nastrouhanou kůru, orestovanou pancettu, pražené arašídy, omyté rozinky a jemně nasekanou čerstvou petrželovou nať, promícháme a prohřejeme.
-
5
Nádivkou naplníme krůtu, při servírování podáváme jako přílohu.