Vepřový závitek plněný kysaným zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 299 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 20 g
- Sodík 1225 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 67 mg
- Draslík 475 mg
- Vláknina 3110 mg
- Vitamín A 3110 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky z vepřové kýty naklepeme, osolíme, opepříme, na každý položíme slabý plátek drůbeží šunky, vrstvu okapaného kysaného zelí, stočíme do závitků a zajistíme párátky.
-
2
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, vsypeme do pánve s rozehřátým olejem a necháme zesklovatět. Vložíme oba závitky a ze všech stran orestujeme. Obsah pánve přendáme do pekáčku, podlijeme troškou vody, dáme do trouby a pečeme přibližně půl hodiny. Podle potřeby podléváme vodou.
-
3
Závitky rozdělíme na talíře a přelijeme vypečenou šťávou.