Vepřová kýta dušená s brokolicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 345 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 24 g
- Sodík 1067 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 73 mg
- Draslík 779.9 mg
- Vláknina 8002 mg
- Vitamín A 8002 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 115.8 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dva plátky vepřové kýty naklepeme, osolíme, opepříme, cibuli nakrájíme na drobné kostičky, brokolici nařežeme na malé růžičky, spaříme horkou vodou a necháme okapat.
-
2
V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, osmahneme, vložíme oba plátky masa, orestujeme z obou stran, přidáme růžičky brokolice, okořeníme tymiánem, zakápneme citronovou šťávou, podlijeme vroucí vodou a dusíme do měkka. Nakonec zjemníme lžičkou másla, provaříme a odstavíme.
-
3
Plátky masa upravíme na talíře a doplníme dušenou brokolicí.