Brambory nadívané prejtem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 120 g Prejt
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 287 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 216 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 8.7 mg
  • Draslík 827.4 mg
  • Vláknina 10000 mg
  • Vitamín A 10000 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Použijeme větší, stejně velké brambory a důkladně je umyjeme pod vodou.

  • 2

    Vložíme je oschlé na plech, dáme péct do rozpálené trouby a jakmile změknou a na povrchu začnou praskat, tak je vyndáme.

  • 3

    Necháme je chvilku vychladnout a pak je nahoře seřízneme, vydlábneme část vnitřku a smícháme ji s dobře okořeněným prejtem. Směs může být i vajíčková, sýrová, slaninová, houbová nebo masová či uzeninová sekanina.

  • 4

    Naplněné brambory přetřeme sádlem či máslem a naskládáme je těsně vedle sebe na pekáč či plech. V troubě je ještě lehce zapečeme.

Komentáře k receptu