Brambory nadívané prejtem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 287 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 9 g
- Sodík 216 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 8.7 mg
- Draslík 827.4 mg
- Vláknina 10000 mg
- Vitamín A 10000 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Použijeme větší, stejně velké brambory a důkladně je umyjeme pod vodou.
-
2
Vložíme je oschlé na plech, dáme péct do rozpálené trouby a jakmile změknou a na povrchu začnou praskat, tak je vyndáme.
-
3
Necháme je chvilku vychladnout a pak je nahoře seřízneme, vydlábneme část vnitřku a smícháme ji s dobře okořeněným prejtem. Směs může být i vajíčková, sýrová, slaninová, houbová nebo masová či uzeninová sekanina.
-
4
Naplněné brambory přetřeme sádlem či máslem a naskládáme je těsně vedle sebe na pekáč či plech. V troubě je ještě lehce zapečeme.