Celerová polévka s chřestem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 426 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 28 g
- Sodík 1285 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 26.1 mg
- Draslík 782.5 mg
- Vláknina 13969.8 mg
- Vitamín A 13969.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.9 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve velkém hrnci na rozpáleném oleji osmahneme na kousky nakrájený celer, chřest, cibuli a hrušku. Přidáme citronovou šťávu a podusíme na mírném ohni cca 10 minut. Poté přidáme 200 ml vývaru a vaříme dalších 10 minut.
-
2
Poté, co se nám uvaří do měkka ovoce i zelenina ve vývaru, přelijeme vše do mixéru, přidáme pepř a sůl a rozmixujeme.
-
3
Nyní vše vrátíme do hrnce, dolijeme zbytek vývaru, přidáme na kousky nakrájenou klobásu, posypeme nakrájenou pažitkou a podáváme.