Hovězí závitky na červeném víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1076 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 62 g
- Sodík 97343 mg
- Bílkoviny 106 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 296 mg
- Draslík 1776.5 mg
- Vláknina 3229 mg
- Vitamín A 3229 mg
- Vitamín B6 3.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.3 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do sardelového másla přidáme nastrouhanou citrónovou kůru a nasekanou petrželovou nať.
-
2
Plátky masa naklepeme a potřeme sardelovou směsí. Poté je sbalíme a sepneme párátkem.
-
3
Máslo rozehřejeme v kastrole a závitky na něm po všech stranách osmahneme. Jakmile je maso opečené, přidáme k němu jemně nasekanou cibuli a mrkev nastrouhanou na hrubém struhadle. Vše opepříme, mírně podlijeme vývarem a dusíme do měkka.
-
4
Jakmile je maso měkké, přilijeme víno a vmícháme 1/2 vláčné strouhané žemle. Vše ještě povaříme do zhoustnutí šťávy. Pak maso vyndáme a šťávu prolisujeme nebo rozmixujeme, dle chuti dosolíme a nalijeme na závitky.
-
5
Jako přílohu podáváme nočky, makaróny nebo saláty.