Gratinovaný květák s brokolicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 702 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 29 g
- Sodík 1991 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 85.1 mg
- Draslík 1277.7 mg
- Vláknina 17380.9 mg
- Vitamín A 17380.9 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 183.8 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný květák uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, vyjmeme a necháme okapat. Zvlášť uvaříme očištěnou brokolici, vyjmeme a necháme okapat.
-
2
Ze 100g másla, hladké mouky a vývaru uvaříme bešamel, osolíme, opepříme a okořeníme špetkou muškátu.
-
3
Květák a brokolici rozebereme na růžičky a vložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy. Přelijeme bešamelem a posypeme nahrubo nastrouhanou Nivou.
-
4
Pokrm zapékáme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 25 minut.