Jablečné bowle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 455 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 1 g
- Sodík 16 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 256.9 mg
- Vláknina 1660 mg
- Vitamín A 1660 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1250.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V skleněné mise mícháme cukr s 1 l vína a skořicovým cukrem tak dlouho, aby se nám cukry rozpustily. Do mísy přidáme pěkné červené jablka, které nakrájíme na malé kousky. Mísu vložíme na 60 minut do lednice, aby se spojila chuť vína s jablky.
-
2
Mísu vytáhneme z lednice, přilijeme další dobře chlazené dva litry vína, zamícháme a nakonec vylijeme ledově chlazený sekt, ještě zamícháme, vložíme vhodnou naběračku a mísu s připraveným bowle položíme na stůl. K míse na stůl postavýme vhodné a dobře vychlazené sklenky.