Italský salát s olivami a cizrnou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 621 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 26 g
- Sodík 2527 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 42.5 mg
- Draslík 894.2 mg
- Vláknina 26815.5 mg
- Vitamín A 26815.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek oloupeme a prolisujeme. Rajčata a lilek nakrájíme na plátky. Olivy vypeckujeme, sýr rozdrobíme, bylinky omyjeme a jemně nasekáme.
-
2
Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek, cizrnu a rozmarýn, za stálého míchání opékáme asi 5 minut. Pak pánev odstavíme z ohně a směs necháme vychladnout.
-
3
Vychladlou směs dáme do misky, přidáme k ní nakrájená rajčata a lilek, rozdrobený sýr, olivy, nakrájenou řeřichu a vše dobře promícháme. Pak pokapeme olejem a octem.
-
4
Salát podáváme ideálně s celozrnným chlebem.