Thajská kachní směs s brokolicí a praženým sezamem
Suroviny
- 300 g Brokolice
- 250 g Kachna divoká
- 120 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Chilli papričky - vločky
- 4 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Sezam - semena
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Olej sezamový
- 1 polévková lžíce Omáčka rybí
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 157 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 8 g
- Sodík 189 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 48.1 mg
- Draslík 447.3 mg
- Vláknina 4951 mg
- Vitamín A 4951 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 68.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kachní maso vykostíme a nakrájíme na menší kousky. Ve woku rozehřejeme sezamový a rostlinný olej a dozlatova na něm osmahneme na plátky nakrájený česnek. Přidáme maso a za stálého míchání cca 2 minuty restujeme do světle hnědé barvy.
-
2
Poté vmícháme chilli vločky, rybí i sójovou omáčku, vodu, růžičky brokolice bez košťálu a dusíme, až je maso měkké.
-
3
Směs rozdělíme na předehřáté talíře, posypeme praženými sezamovými semínky, dozdobíme koriandrem a ihned podáváme.