Dušené kuřecí řízky s pórkovou omáčkou

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 125 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 250 ml Víno bílé
  • 125 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Pórek
  • 1 ks Šalotka
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • 2 polévková lžíce Noilly Prat
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 709 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 436 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 176.6 mg
  • Draslík 1121.1 mg
  • Vláknina 6666.3 mg
  • Vitamín A 6666.3 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsní řízky naklepeme, osolíme, opepříme a odložíme stranou.

  • 2

    Do kastrolku dáme vařit osolenou vodu, pórky omyjeme, nakrájíme na kolečk a vložíme do vroucí vody. Po pěti minutách scedíme, pórek udržujeme v teple.

  • 3

    Nadrobno pokrájíme opláchnutou pažitku a oloupanou šalotku.

  • 4

    Ve velkém rendlíku rozehřejeme máslo, vložíme kuřecí řízky i šalotku a na silném plameni restujeme. Maso během restování obracíme, aby zezlátlo z obou stran, musí však zůstat šťavnaté. Po 15 - 20 minutách je přemístíme na nahřátý talíř a udržujeme v teple.

  • 5

    Do šťávy po kuřeti nalijeme Noilly Prat, víno, obě smetany, pár minut povaříme. Nakonec přidáme vařený pórek a za stálého míchání vaříme na mírném ohni ještě 5 minut.

  • 6

    Hotovou omáčkou polijeme teplé kuřecí řízky, vše bohatě posypeme nakrájenou pažitkou.

  • 7

    Podáváme s rýží a grilovanou zeleninou.

Komentáře k receptu