Dušené kuřecí řízky s pórkovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 709 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 42 g
- Sodík 436 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 176.6 mg
- Draslík 1121.1 mg
- Vláknina 6666.3 mg
- Vitamín A 6666.3 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsní řízky naklepeme, osolíme, opepříme a odložíme stranou.
-
2
Do kastrolku dáme vařit osolenou vodu, pórky omyjeme, nakrájíme na kolečk a vložíme do vroucí vody. Po pěti minutách scedíme, pórek udržujeme v teple.
-
3
Nadrobno pokrájíme opláchnutou pažitku a oloupanou šalotku.
-
4
Ve velkém rendlíku rozehřejeme máslo, vložíme kuřecí řízky i šalotku a na silném plameni restujeme. Maso během restování obracíme, aby zezlátlo z obou stran, musí však zůstat šťavnaté. Po 15 - 20 minutách je přemístíme na nahřátý talíř a udržujeme v teple.
-
5
Do šťávy po kuřeti nalijeme Noilly Prat, víno, obě smetany, pár minut povaříme. Nakonec přidáme vařený pórek a za stálého míchání vaříme na mírném ohni ještě 5 minut.
-
6
Hotovou omáčkou polijeme teplé kuřecí řízky, vše bohatě posypeme nakrájenou pažitkou.
-
7
Podáváme s rýží a grilovanou zeleninou.