Fusilli s krevetami a hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 610 kcal
- Sacharidy 86 g
- Tuky 14 g
- Sodík 165 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 83 g
- Cholesterol 100.9 mg
- Draslík 345.5 mg
- Vláknina 11806.7 mg
- Vitamín A 11806.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvaříme krevety. V misce necháme vylouhovat šafrán s bílým vínem. Na pánvi rozehřejeme olej a máslo, opečeme nakrájenou šalotku do měkka. Vložíme uvařené, vyloupané krevety a hrášek, 3 minuty opékáme. Mezitím v osolené vodě uvaříme těstoviny. Do pánve se šalotkou vlijeme výluh ze šafránu a za občasného míchání necháme vyvařit polovinu tekutiny. Osolíme a opepříme dle chuti. Scedíme těstoviny, přidáme je do pánve se směsí, necháme 2 minuty prohřát a servírujeme na talíře. Posypeme nakrájeným koprem a podáváme.