Křepelka s limetkovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1068 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 87 g
- Sodík 1749 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 283 mg
- Draslík 652.8 mg
- Vláknina 4730 mg
- Vitamín A 4730 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Opláchneme křepelky pod studenou tekoucí vodou, osušíme a potřeme solí a pepřem. Zavineme je do plátků slaniny a přichytíme kuchyňskou nití.
-
2
Rozpálíme v pánvi olej a smažíme 20 minut křepelky, dokud nejsou měkké. Poté je vyndáme a uchováme v teple. Odejmeme opatrně plátky slaniny. Vypečenou šťávu smícháme s koňakem, nalijeme do hrnce s telecím vývarem a přidáme smetanu. Povaříme.
-
3
Opláchneme horkou vodou limetky, osušíme a nastrouháme kůru na tenké proužky, které přidáme do omáčky. Zbytek limetky zbavíme dužiny a polovinu ovoce nakrájíme na plátky. Druhou část rozloupneme na dílky, odstraníme z nich slupku a pokrájíme na malé kousky, přidáme též do omáčky. Omáčku necháme vyvařit, aby měla krémovou konzistenci. Vyndáme limetkovou kůru, osolíme a opepříme. Přidáme do omáčky výpek a cukr.
-
4
Křepelky naaranžujeme na tác, ozdobíme plátky limetky a podáváme.