Quiche s kuřecími nudličkami
Suroviny
- 350 g Kuřecí prsa
- 200 g Listové těsto
- 55 g Máslo čerstvé
- 15 g Petržel - nať
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Skořice mletá
- 1 kávová lžička Šafrán
- 0.5 kávová lžička Pepř bílý
- 1 ks Cibule
- 8 ks Vejce slepičí
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 6 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 609 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 40 g
- Sodík 460 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 578.2 mg
- Draslík 565 mg
- Vláknina 3339 mg
- Vitamín A 3339 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.6 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Koláčovou formu o průměru 25 cm pomastíme máslem a vyložíme listovým těstem, které hustě propícháme vidličkou, aby se při pečení nezvedalo. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme 10 - 15 minut, dokud těsto není skoro upečené, poté vyjmeme z trouby, potřeme rozšlehaným bílkem a dáme znovu krátce zapéci, aby bílek ztuhl.
-
2
Mezitím nadrobno nakrájíme cibuli, kuřecí maso zlehka naklepeme a pokrájíme na dlouhé nudličky, petrželovou nať i se stonky nasekáme na větší kousky.
-
3
V pánvi rozehřejeme máslo, na něm orestujeme cibuli dokud nezesklovatí, potom přidáme citrónovou šťávu, šafrán a krátce povaříme. Vmícháme kuřecí nudličky, za občasného míchání vaříme 5 minut, osolíme, odstavíme z plotny, necháme vychladnout.
-
4
V misce rozšleháme osolená vejce se zbylým žloutkem, vmícháme skořici, bílý pepř, petržel (několik snítek si ponecháme na ozdobu hotového pokrmu) a vypečenou šťávu z kuřete.
-
5
Kuřecí nudličky rozprostřeme po vychladlém těstě, vše zalijeme vaječnou směsí.
-
6
Pečeme v troubě, předehřáté na 160 °C. Po 15 minutách quiche posypeme trochou cukru a pečeme dalších 25 minut, dokud náplň neztuhne. Nesmíme péct příliš dlouho, jinak by vejce ztvrdla. Náplň zhoustne sama, jakmile quiche trochu zchladne.
-
7
Rozkrájíme na trojúhelníky, ozdobíme zbylou petrželkou, podáváme teplé nebo studené s jakýmkoli zeleninovým či listovým salátem.