Zelenina dušená s kysaným zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 136 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 121 g
- Sodík 849 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 473.6 mg
- Vláknina 11765 mg
- Vitamín A 11765 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kysané zelí scedíme, trochu pokrájíme, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, očištěnou mrkev na kolečka, celer na nudličky. Rajče spaříme, oloupeme a rozkrájíme na kostičky, česnek prolisujeme.
-
2
V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek, zpěníme, přidáme všechnu zeleninu, posypeme mletou paprikou, osolíme, opepříme. Podlijeme zeleninovým vývarem z kostky, dusíme 7 - 8 minut, přidáme scezené zelí a dodusíme.