Čínské nudle smažené se zeleninou a vepřovým masem
Suroviny
- 225 g Vepřové maso pečené
- 350 g Nudle čínské vaječné
- 225 g Zelí čínské
- 300 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Voda pitná
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Solamyl
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Taro
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1.74 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 529 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 121 g
- Sodík 434 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 61.9 mg
- Draslík 146.6 mg
- Vláknina 3813 mg
- Vitamín A 3813 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V osolené vodě povaříme nudle 3 minuty, poté je opláchneme teplou vodou, odstavíme a necháme okapat. Odřízneme vnější konec hlízy taro, zbytek oloupeme a nakrájíme na plátky.
-
2
Rozpálíme ve woku olej, vložíme rozetřený česnek, taro, pokrájenou mrkev, čínské zelí a smažíme. Přidáme nakrájené vepřové maso, vývar, sůl, pepř a sójovou omáčku. Povaříme 5 minut, občas zatřeseme pánví.
-
3
Rozpálíme olej v hluboké pánvi a dozlatova osmažíme nudle. Necháme je poté okapat. Rozdělíme je na 4 talíře, zeleninu a maso vyndáme z woku a nalijeme na nudličky. Uchováváme teplé.
-
4
Do woku nalijeme kašičku ze solamylu a vody a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Omáčku nalijeme na talíře.
-
5
Ihned podáváme.