Těstoviny se smetanovým sýrem a pstruhem
Suroviny
- 144 g Cibule
- 120 g Hrášek mražený
- 144 g Mrkev kořen
- 144 g Pórek
- 96 g Rajčata
- 200 g Sýr smetanový tavený 45%
- 230 g Těstoviny čtyřvaječné
- 200 g Celer řapíkatý
- 480 g Celer řapíkatý
- 230 g Pstruh uzený
- 48 g Tymián čerstvý
- 96 g Fenykl čerstvý
- 150 ml Víno bílé
- 1 ks Cuketa
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 ks Pórek
- 4.8 ks Bobkový list
- 1.2 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2.7 l Voda pitná
- 3 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 0.02 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 440 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 178 g
- Sodík 241 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 26.5 mg
- Draslík 888 mg
- Vláknina 17774.2 mg
- Vitamín A 17774.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.1 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve větším hrnci si ve 150 ml zeleninového vývaru uvaříme doměkka na nudličky nakrájenou mrkev, celer, cuketu, pórek a hrášek. Hrnec odstavíme a vmícháme do směsi na nudličky nakrájeného pstruha. Přikryjeme pokličkou a necháme stát. V jiném hrnci si smícháme víno a sýr, zahříváme dokud nevznikne hladká hmota. Až se tak stane, přimícháme nadrobno nakrájený kopr, osolíme a opepříme. Mezitím si ve větším hrnci v osolené vodě uvaříme těstoviny. Důkladně je scedíme a vmícháme do sýrové omáčky. Naservírujeme na talíř, navrch dáme zeleninovou směs s pstruhem a ozdobíme snítky kopru. Můžeme podávat.
-
2
Vývar zeleninový [42785]:
-
3
V hrnci na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a pórek zhruba 5 minut. Přidáme nadrobno nakrájený řapíkatý celer, mrkev, fenykl a rajčata a přikryté dusíme 10 minut. Poté podlijeme vodou, vložíme bobkový list, petrželku, tymián a vaříme na mírném ohni přibližně 20 minut. Poté, co je vývar hotový, ho přecedíme a můžeme jej ihned použít, nebo zmrazit.