Těstoviny se smetanovým sýrem a pstruhem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 144 g Cibule
  • 120 g Hrášek mražený
  • 144 g Mrkev kořen
  • 144 g Pórek
  • 96 g Rajčata
  • 200 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 230 g Těstoviny čtyřvaječné
  • 200 g Celer řapíkatý
  • 480 g Celer řapíkatý
  • 230 g Pstruh uzený
  • 48 g Tymián čerstvý
  • 96 g Fenykl čerstvý
  • 150 ml Víno bílé
  • 1 ks Cuketa
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pórek
  • 4.8 ks Bobkový list
  • 1.2 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2.7 l Voda pitná
  • 3 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 0.02 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 440 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 178 g
  • Sodík 241 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 26.5 mg
  • Draslík 888 mg
  • Vláknina 17774.2 mg
  • Vitamín A 17774.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve větším hrnci si ve 150 ml zeleninového vývaru uvaříme doměkka na nudličky nakrájenou mrkev, celer, cuketu, pórek a hrášek. Hrnec odstavíme a vmícháme do směsi na nudličky nakrájeného pstruha. Přikryjeme pokličkou a necháme stát. V jiném hrnci si smícháme víno a sýr, zahříváme dokud nevznikne hladká hmota. Až se tak stane, přimícháme nadrobno nakrájený kopr, osolíme a opepříme. Mezitím si ve větším hrnci v osolené vodě uvaříme těstoviny. Důkladně je scedíme a vmícháme do sýrové omáčky. Naservírujeme na talíř, navrch dáme zeleninovou směs s pstruhem a ozdobíme snítky kopru. Můžeme podávat.

  • 2

    Vývar zeleninový [42785]:

  • 3

    V hrnci na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a pórek zhruba 5 minut. Přidáme nadrobno nakrájený řapíkatý celer, mrkev, fenykl a rajčata a přikryté dusíme 10 minut. Poté podlijeme vodou, vložíme bobkový list, petrželku, tymián a vaříme na mírném ohni přibližně 20 minut. Poté, co je vývar hotový, ho přecedíme a můžeme jej ihned použít, nebo zmrazit.

Komentáře k receptu