Portugalská rýže s tuňákem
Suroviny
- 60 g Anglická slanina
- 250 g Rýže loupaná
- 370 g Tuňák obecný
- 400 g Paprika sterilovaná
- 600 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 16 ks Olivy černé
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1285 kcal
- Sacharidy 96 g
- Tuky 74 g
- Sodík 7199 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 96 g
- Cholesterol 45.4 mg
- Draslík 597.7 mg
- Vláknina 43282.8 mg
- Vitamín A 43282.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 68.9 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi rozškvaříme na nudličky nakrájenou slaninu. Přidáme olivový olej, oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a smažíme zvolna asi 4 minuty.
-
2
Potom vsypeme propláchnutou rýži a mícháme, aby se mírně opražila. Zalijeme horkým vývarem, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Pod pokličkou dusíme 20-25 minut.
-
3
Přidáme očištěné a omyté, na kousky rozdělené maso z tuňáka, nakládané papriky, černé olivy a dusíme 10 minut.
-
4
Nakonec pokrm podle chuti přisolíme, ozdobíme snítkami kopru, plátky omytého citronu a ihned podáváme.