Nudle Tagliatelle s krevetami
Suroviny
- 375 g Krevety tygří - loupané
- 375 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 500 g Tagliatelle
- 125 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 673 kcal
- Sacharidy 101 g
- Tuky 18 g
- Sodík 645 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 132.8 mg
- Draslík 251.4 mg
- Vláknina 3153.3 mg
- Vitamín A 3153.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi na rozehřátém oleji smažíme oloupanou, nasekanou cibuli a rozdrcený česnek asi 4 minuty. Přidáme rajčata, podle chuti osolíme, opepříme a bez pokličky dusíme 20 minut do zhoustnutí.
-
2
V hrnci s vroucí osolenou vodou vaříme těstoviny 8-10 minut, scedíme a necháme okapat.
-
3
K rajčatové směsi vmícháme očištěné, předem uvařené krevety, přilijeme smetanu a vaříme ještě 2 minuty.
-
4
Nudle upravíme na nahřáté talíře a rozdělíme na ně krevetovou směs.
-
5
Pokrm podáváme ihned, ozdobený nasekanou petrželkou.