Pikantní pečené bramborové slupky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 365 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 25 g
- Sodík 219 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1033.5 mg
- Vláknina 12539.8 mg
- Vitamín A 12539.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Velmi dobře očištěné a omyté brambory pečeme ve slupce přibližně hodinu v troubě, dokud nezměknou.
-
2
Částečně vychladlé brambory rozpůlíme, vydlabeme z nich dužninu tak, aby zůstala přibližně 5 milimetrů silná slupka. Potom je nakrájíme na větší kousky, potřeme olejem, osolíme a opepříme.
-
3
Na rozpáleném grilu slupky opékáme na omaštěném grilovacím plechu 5 minut z každé strany, dokud nejsou křupavé a nemají zlatavou barvu.