Pikantní pečené bramborové slupky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Olej olivový
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 365 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 219 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1033.5 mg
  • Vláknina 12539.8 mg
  • Vitamín A 12539.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Velmi dobře očištěné a omyté brambory pečeme ve slupce přibližně hodinu v troubě, dokud nezměknou.

  • 2

    Částečně vychladlé brambory rozpůlíme, vydlabeme z nich dužninu tak, aby zůstala přibližně 5 milimetrů silná slupka. Potom je nakrájíme na větší kousky, potřeme olejem, osolíme a opepříme.

  • 3

    Na rozpáleném grilu slupky opékáme na omaštěném grilovacím plechu 5 minut z každé strany, dokud nejsou křupavé a nemají zlatavou barvu.

Komentáře k receptu