Pórková polévka s těstovinami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 549 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 8 g
- Sodík 712 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 932.8 mg
- Vláknina 13043.2 mg
- Vitamín A 13043.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.1 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory omyjeme, oškrábeme, nakrájíme na kostičky, pórek omyjeme a pokrájíme na tenká kolečka.
-
2
Ve velkém hrnci rozpálíme olej, na něm smažíme přibližně 5 minut kolečka pórku, dokud nemají zlatavý nádech a nezačnou měknout. Pak přisypeme šafrán a přidáme brambory, za stálého míchání smažíme ještě přibližně 5 minut.
-
3
Přilijeme vývar, vhodíme jemně nasekanou petrželku, tymián a bobkový list, přivedeme do varu a vaříme ještě asi 30 minut, dokud brambory zcela nezměknou. Uvařenou polévku postupně propasírujeme na jemný krém a dáme zpět do hrnce.
-
4
V hrnci s dostatečným množstvím slané vody uvaříme těstoviny, po uvaření je slijeme přes síto, přidáme do polévky, dochutíme pepřem a solí.
-
5
Pokud je polévka příliš hustá, naředíme ji trochou vody a provaříme.
-
6
Posypeme nakrájenou pažitkou.