Jehněčí maso s kuskusem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Meruňky sušené
  • 50 g Pistácie
  • 60 g Petržel - nať
  • 250 g Kuskus
  • 400 g Jehněčí kotlety
  • 60 g Máta
  • 250 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Kurkuma
  • 0.5 kávová lžička Garam masala
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 kávová lžička Kmín mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Cuketa
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce řepkový olej
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 781 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 338 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 82 g
  • Cholesterol 66 mg
  • Draslík 1265.2 mg
  • Vláknina 18509.3 mg
  • Vitamín A 18509.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60.5 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukety nakrájíme na plátky a společně s jehněčími kotletami potřeme 2 lžícemi řepkového nebo slunečnicového oleje. Na roštu barbecue grilu nejdříve opékáme 1 - 2 minuty pouze cukety, potom přidáme kotlety a grilujeme ještě 3 - 4 minuty. Cukety i kotlety opékáme z obou stran. Když jsou hotové, stáhneme je z ohně, následně přikryjeme alobalem, abychom je uchovali teplé a odložíme.

  • 2

    Na středním ohni rozpálíme zbytek oleje, přidáme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a restujeme 2 - 3 minuty na mírném ohni; přidáme mletý kmín, mletá koriandrová semínka, kurkumu, garam masalu a vše smícháme.

  • 3

    Po přilití drůbežího vývaru přivedeme k varu a stáhneme z ohně. Přisypeme kuskus, zakryjeme pokličkou, 5 minut necháme stát, pak promícháme. Přidáme půlky opláchnutých sušených meruňek, hrubě namleté pistáciové oříšky, nahrubo nasekanou petrželovou nať a mátu. Osolíme, opepříme.

  • 4

    Kuskus vrátíme zpět na oheň, prohřátý rozdělíme na talíře, na něj klademe jehněčí kotlety s cuketami, zdobíme dílkem citronu.

Komentáře k receptu