Devonské vdolečky

Hodnocení 5x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Cukr moučkový
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 404 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 79 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 83.1 mg
  • Draslík 120.6 mg
  • Vláknina 3981.5 mg
  • Vitamín A 3981.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pracovní desce smícháme mouku s práškem do pečiva, špetkou soli, změklým máslem, vejcem a cukrem. Přilijeme trochu mléka a vypracujeme tužší těsto.

  • 2

    Těsto rozválíme na plát silný a si 1 cm. Tvořítkem vykrájíme kolečka a urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem. Kolečka na povrchu potřeme mlékem.

  • 3

    Vdolečky pečeme v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia asi 10 minut. Podáváme ihned.

Komentáře k receptu