Rajčatový salát s pečenými paprikami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 347 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 30 g
- Sodík 321 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 42 mg
- Draslík 463.1 mg
- Vláknina 6000 mg
- Vitamín A 6000 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 95.4 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky položíme na plech, vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě zprudka pečeme. Dbáme na to, abychom papriky nepřipálili. Necháme je zchladnout, sloupneme, vykrojíme semena a nakrájíme. Omytá rajčata nakrájíme na osminky, pažitku nasekáme nadrobno. Sýr strouháme nahrubo.
-
2
V servírovací míse promícháme rajčata s paprikami, osolíme, zakapeme olejem. Salát před podáváním posypeme sýrem a pažitkou.