Rajčatový salát s pečenými paprikami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 300 g Rajčata
  • 300 g Paprika zelená
  • 120 g Sýr Čedar
  • 50 g Olej olivový
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 347 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 321 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 42 mg
  • Draslík 463.1 mg
  • Vláknina 6000 mg
  • Vitamín A 6000 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 95.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky položíme na plech, vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě zprudka pečeme. Dbáme na to, abychom papriky nepřipálili. Necháme je zchladnout, sloupneme, vykrojíme semena a nakrájíme. Omytá rajčata nakrájíme na osminky, pažitku nasekáme nadrobno. Sýr strouháme nahrubo.

  • 2

    V servírovací míse promícháme rajčata s paprikami, osolíme, zakapeme olejem. Salát před podáváním posypeme sýrem a pažitkou.

Komentáře k receptu