Kuřecí řízky s červenými paprikami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 308 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 9 g
- Sodík 438 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 128 mg
- Draslík 1075.7 mg
- Vláknina 7718.3 mg
- Vitamín A 7718.3 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 103.5 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky rozpůlíme, zbavíme semen a položíme slupkou nahoru na plech. Pomažeme je olejem a položíme pod rozpálený gril. Grilujeme, dokud slupky nezačnou černat a nepopraskají. Pak je zabalíme do utěrky, necháme zchladnout a odstraníme slupky. Nakrájíme na proužky, odložíme stranou.
-
2
Dva stroužky česneku a dva svazky jarní cibulky nasekáme nadrobno.
-
3
Omytá, osušená kuřecí prsa pokrájíme na řízky. Naklepeme je, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou, vložíme je do velké pánve s rozpáleným olejem a restujeme z obou stran do zlatova. Po přibližně patnácti minutách je vyjmeme z pánve, přendáme na nahřátý talíř a udržujeme v teple.
-
4
Do pánve s tukem a šťávou vypečenou z masa vložíme připravené papriky, cibulky a česnek, přidáme vinný ocet, za stálého míchání opékáme, dokud se nevyvaří ostrý pach octa.
-
5
Kuřecí řízky položíme na talíř, navrstvíme na ně paprikovou směs a ozdobíme několika lístky čerstvé šalvěje.