Kuřecí řízky s červenými paprikami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kuřecí prsa
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 8 ks Šalvěj čerstvá
  • 12 ks Cibulka jarní
  • 4 ks Paprika červená
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 308 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 438 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 128 mg
  • Draslík 1075.7 mg
  • Vláknina 7718.3 mg
  • Vitamín A 7718.3 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 103.5 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky rozpůlíme, zbavíme semen a položíme slupkou nahoru na plech. Pomažeme je olejem a položíme pod rozpálený gril. Grilujeme, dokud slupky nezačnou černat a nepopraskají. Pak je zabalíme do utěrky, necháme zchladnout a odstraníme slupky. Nakrájíme na proužky, odložíme stranou.

  • 2

    Dva stroužky česneku a dva svazky jarní cibulky nasekáme nadrobno.

  • 3

    Omytá, osušená kuřecí prsa pokrájíme na řízky. Naklepeme je, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou, vložíme je do velké pánve s rozpáleným olejem a restujeme z obou stran do zlatova. Po přibližně patnácti minutách je vyjmeme z pánve, přendáme na nahřátý talíř a udržujeme v teple.

  • 4

    Do pánve s tukem a šťávou vypečenou z masa vložíme připravené papriky, cibulky a česnek, přidáme vinný ocet, za stálého míchání opékáme, dokud se nevyvaří ostrý pach octa.

  • 5

    Kuřecí řízky položíme na talíř, navrstvíme na ně paprikovou směs a ozdobíme několika lístky čerstvé šalvěje.

Komentáře k receptu