Zeleninová polévka kmínová s nočky
Suroviny
- 50 g Celer bulvový
- 60 g Máslo čerstvé
- 20 g Máslo čerstvé
- 80 g Mrkev kořen
- 80 g Petržel kořen
- 50 g Mouka pšeničná hladká
- 80 g Mouka pšeničná hrubá
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Kmín mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 0.5 ks Masox
- 1 špetka Sůl
- 1.5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Mléko polotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 207 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 43 g
- Sodík 142 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 56.9 mg
- Draslík 140.3 mg
- Vláknina 2603.5 mg
- Vitamín A 2603.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno, oloupanou kořenovou zeleninu na nudličky.
-
2
Na másle zpěníme cibuli, vmícháme zeleninu, mouku a orestujeme. Poté zašleháme vodu, vmícháme sůl, kmín a Masox. Polévku vaříme za občasného míchání asi 15 minut. Poté do polévky zavaříme máslové nočky, které nabíráme lžičkou namočenou do vody. Vaříme ještě asi 5 minut.
-
3
Nočky připravíme v míse z utřeného změklého másla se solí a vejcem. Vmícháme mouku, mléko a vymícháme polohusté těsto.