Zeleninová polévka krémová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 231 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 59 g
- Sodík 800 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 136.7 mg
- Draslík 640.6 mg
- Vláknina 7273.3 mg
- Vitamín A 7273.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Syrové brambory, mrkev, celer, petržel, pórek a cibuli oloupeme, nakrájíme na kousky. Petrželovou nať nasekáme nadrobno.
-
2
Brambory s cibulí a zeleninou vložíme do vroucího vývaru, vaříme do měkka. Poté polévku rozmixujeme. V čistém hrnci rozpustíme máslo, vlijeme rozšlehaná vejce, necháme srazit. Do vajíček zašleháme rozmixovanou polévku, osolíme, necháme přejít varem a odstavíme. Do uvařené polévky vmícháme petrželovou nať.