Tradiční selský salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 100 g Olivy černé
  • 100 g Sýr Feta
  • 100 ml Olej olivový
  • 6 ks Rajčata
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Oregano sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 415 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 524 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 11.3 mg
  • Draslík 669 mg
  • Vláknina 8355.8 mg
  • Vitamín A 8355.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata rozkrájíme na čtvrtiny, popřípadě osminy, pokud se jedná o větší plody. Poté je rozkrojíme na půl a dáme na mísy. Očistíme okurku a nakrájíme na centimetr silná kolečka, která následně ještě rozpůlíme.

  • 2

    Papriku očistíme od jadérek, pokrájíme na proužky, cibuli na kolečka a přidáme do mísy. Poté vložíme olivy bez pecek.

  • 3

    Vše posypeme pepřem, solí, zalijeme olivovým olejem, nakonec přidáme oreganem posypaný sýr.

Komentáře k receptu