Tradiční selský salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 415 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 40 g
- Sodík 524 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 11.3 mg
- Draslík 669 mg
- Vláknina 8355.8 mg
- Vitamín A 8355.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.7 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata rozkrájíme na čtvrtiny, popřípadě osminy, pokud se jedná o větší plody. Poté je rozkrojíme na půl a dáme na mísy. Očistíme okurku a nakrájíme na centimetr silná kolečka, která následně ještě rozpůlíme.
-
2
Papriku očistíme od jadérek, pokrájíme na proužky, cibuli na kolečka a přidáme do mísy. Poté vložíme olivy bez pecek.
-
3
Vše posypeme pepřem, solí, zalijeme olivovým olejem, nakonec přidáme oreganem posypaný sýr.