Zeleninové ragú (kari)

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 350 g Brambory
  • 250 g Hrášek mražený
  • 300 g Květák
  • 350 g Brambory sladké (Batáty)
  • 60 g Máta
  • 60 g Koriandr čerstvý
  • 250 ml Vývar drůbeží
  • 375 ml Mléko kokosové
  • 2 kávová lžička Zázvor celý
  • 1 kávová lžička Kurkuma
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 kávová lžička Kmín mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Skořice celá
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.09 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 327 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 228 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 957.8 mg
  • Vláknina 19084.6 mg
  • Vitamín A 19084.6 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájenou cibuli 3 minuty restujeme na rozpáleném oleji ve větším hrnci na středním plameni, přidáme prolisovaný česnek, nastrouhaný čerstvý zázvor, mletý koriandr, mletý kmín, kurkumu a celou skořici, mícháme, dokud směs nezačne vonět.

  • 2

    Pak přilijeme drůbeží vývar, kokosové mléko, přidáme oloupané a nakrájené sladké a konzumní brambory, růžičky květáku, vše přivedeme k varu, stáhneme plamen, zakryjeme pokličkou a 10 minut vaříme. Přisypeme rozmrazený hrášek, jemně nasekaný čerstvý koriandr a čerstvou mátu a necháme vařit ještě 5 minut.

Komentáře k receptu