Zeleninové ragú (kari)
Suroviny
- 350 g Brambory
- 250 g Hrášek mražený
- 300 g Květák
- 350 g Brambory sladké (Batáty)
- 60 g Máta
- 60 g Koriandr čerstvý
- 250 ml Vývar drůbeží
- 375 ml Mléko kokosové
- 2 kávová lžička Zázvor celý
- 1 kávová lžička Kurkuma
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 kávová lžička Kmín mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Skořice celá
- 3 stroužek Česnek
- 0.09 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 327 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 15 g
- Sodík 228 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 957.8 mg
- Vláknina 19084.6 mg
- Vitamín A 19084.6 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájenou cibuli 3 minuty restujeme na rozpáleném oleji ve větším hrnci na středním plameni, přidáme prolisovaný česnek, nastrouhaný čerstvý zázvor, mletý koriandr, mletý kmín, kurkumu a celou skořici, mícháme, dokud směs nezačne vonět.
-
2
Pak přilijeme drůbeží vývar, kokosové mléko, přidáme oloupané a nakrájené sladké a konzumní brambory, růžičky květáku, vše přivedeme k varu, stáhneme plamen, zakryjeme pokličkou a 10 minut vaříme. Přisypeme rozmrazený hrášek, jemně nasekaný čerstvý koriandr a čerstvou mátu a necháme vařit ještě 5 minut.