Polévka z červeného zelí se smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 228 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 18 g
- Sodík 222 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 129.6 mg
- Draslík 160.4 mg
- Vláknina 2655.3 mg
- Vitamín A 2655.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zelí zbavíme ovadlých a poškozených listů, odstraníme košťál, rozkrojíme hlávku na čtvrtky a pokrájíme na nudličky.
-
2
Nakrájené zelí vložíme do vroucí vody a uvaříme doměkka.
-
3
Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, přecedíme do ní zelný vývar a dobře rozšleháme. Přimícháme sůl, muškátový květ a na mírném plameni vaříme alespoň 15 minut. Na závěr varu vmícháme zelí, povaříme a odstavíme. Do ještě vroucí polévky zašleháme smetanu, ve které jsme rozmíchali žloutky.