Vepřové ražniči s rizotem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 621 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 26 g
- Sodík 1353 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 231.8 mg
- Draslík 1262.6 mg
- Vláknina 9079 mg
- Vitamín A 9079 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55.9 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriku opláchneme pod tekoucí vodou, rozkrojíme napůl, vyjmeme jadérka, následně nakrájíme nadrobno. Cibuli zbavíme slupky, nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozpálíme polovinu másla, cibuli i s paprikou na ní podusíme, po chvíli přidáme rýži a vzniklou směs dusíme dál.
-
2
Zalijeme paprikovým protlakem a zeleninovým vývarem. Vzniklou směs přivedeme k varu a necháme 25 minut dojít.
-
3
Žampiony řádně očistíme, vepřové maso i krůtí játra důkladně opláchneme, necháme oschnout, nakrájíme na menší kusy. Šalvěj opláchneme, po oschnutí lístky otrháme a použijeme.
-
4
Žampiony, maso, šalvěj a játra napícháváme na zaostřené špejle, aby vznikly špízy. Následně je osmažíme na zbývajícím másle po dobu přibližně 8 minut, dochutíme solí a pepřem. Špízy přendáme na talíř a zalijeme rizotem.