Vepřové ražniči s rizotem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 200 g Rýže loupaná
  • 400 g Žampiony čerstvé
  • 400 g Vepřová panenka
  • 200 g Játra krůtí
  • 5 ml Sůl
  • 5 ml Pepř černý mletý
  • 20 ml Protlak rajčatový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Šalvěj čerstvá
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 0.5 l Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 621 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1353 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 231.8 mg
  • Draslík 1262.6 mg
  • Vláknina 9079 mg
  • Vitamín A 9079 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.9 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriku opláchneme pod tekoucí vodou, rozkrojíme napůl, vyjmeme jadérka, následně nakrájíme nadrobno. Cibuli zbavíme slupky, nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozpálíme polovinu másla, cibuli i s paprikou na ní podusíme, po chvíli přidáme rýži a vzniklou směs dusíme dál.

  • 2

    Zalijeme paprikovým protlakem a zeleninovým vývarem. Vzniklou směs přivedeme k varu a necháme 25 minut dojít.

  • 3

    Žampiony řádně očistíme, vepřové maso i krůtí játra důkladně opláchneme, necháme oschnout, nakrájíme na menší kusy. Šalvěj opláchneme, po oschnutí lístky otrháme a použijeme.

  • 4

    Žampiony, maso, šalvěj a játra napícháváme na zaostřené špejle, aby vznikly špízy. Následně je osmažíme na zbývajícím másle po dobu přibližně 8 minut, dochutíme solí a pepřem. Špízy přendáme na talíř a zalijeme rizotem.

Komentáře k receptu