Ostrá fazolová polévka s uzeným a klobásou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 78 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Klobása Dunajská
  • 200 g Vepřový bok uzený
  • 100 g Fazole bílé
  • 100 g Sádlo vepřové škvařené
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 1 ks Cibule
  • 1.2 l Voda pitná
  • 0.5 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 549 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 800 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 23.5 mg
  • Draslík 230.8 mg
  • Vláknina 1037 mg
  • Vitamín A 1037 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole necháme přes noc namočené v litru vody. Cibuli nakrájíme na drobno, klobásu na tenká kolečka.

  • 2

    K namočeným fazolím přidáme uzený bůček, vaříme do měkka. Cibuli zpěníme na 40 g sádla, vmícháme mletou sladkou papriku a vaříme společně s fazolemi.

  • 3

    Z vařené polévky vyjmeme bůček, vykostíme, nakrájíme na kostičky a společně s klobásou osmažíme na zbylém sádle. Poté vmícháme do polévky společně s pálivou mletou paprikou, solí, zamícháme a povaříme.

Komentáře k receptu