Ostrá fazolová polévka s uzeným a klobásou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 549 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 48 g
- Sodík 800 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 23.5 mg
- Draslík 230.8 mg
- Vláknina 1037 mg
- Vitamín A 1037 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazole necháme přes noc namočené v litru vody. Cibuli nakrájíme na drobno, klobásu na tenká kolečka.
-
2
K namočeným fazolím přidáme uzený bůček, vaříme do měkka. Cibuli zpěníme na 40 g sádla, vmícháme mletou sladkou papriku a vaříme společně s fazolemi.
-
3
Z vařené polévky vyjmeme bůček, vykostíme, nakrájíme na kostičky a společně s klobásou osmažíme na zbylém sádle. Poté vmícháme do polévky společně s pálivou mletou paprikou, solí, zamícháme a povaříme.