Slávky s houbami enoki
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 300 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 7 g
- Sodík 1183 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 28 mg
- Draslík 1023.3 mg
- Vláknina 5110.3 mg
- Vitamín A 5110.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slávky důkladně očistíme tvrdým kartáčem a řádně opláchneme silným proudem vody, potom je osušíme.
-
2
Cibuli společně se šaletkou a česnekem oloupeme a nadrobno nakrájíme. Houby řádně očistíme. Zázvor oloupeme, chilli papričky očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou, rozkrojíme na 2 půlky a odstraníme jadérka. Zázvor společně s papričkami ve hmoždíři rozmělníme na pastu.
-
3
V hrnci rozpálíme olej a zhruba 3 minuty podusíme zeleninu, dokud nezměkne. Zalijeme rajskou omáčkou, rybím vývarem, dochutíme cukrem. Celou směs přivedeme do varu, podle chuti přidáme sůl a pepř.
-
4
Do hrnce vložíme slávky, ztlumíme oheň, vyčkáme 4 minuty, dokud nebudou škeble rozevřené. Slávky vyskládáme na velkou mísu. Do omáčky přidáme trochu škrobové moučky, aby zhoustla, dochutíme, omáčkou zalijeme slávky a podáváme.