Slávky s houbami enoki

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Mušle slávky
  • 250 g Houby enoki
  • 10 ml Chilli paprička zelená
  • 15 ml Olej olivový
  • 50 ml Omáčka ke knedlíkům-rajská
  • 5 ml Cukr krystal
  • 5 ml Sůl
  • 5 ml Pepř černý mletý
  • 10 ml Solamyl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Šalotka
  • 1 ks Česnek
  • 1 ks Zázvor celý
  • 0.5 l Vývar rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 300 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 1183 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 28 mg
  • Draslík 1023.3 mg
  • Vláknina 5110.3 mg
  • Vitamín A 5110.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slávky důkladně očistíme tvrdým kartáčem a řádně opláchneme silným proudem vody, potom je osušíme.

  • 2

    Cibuli společně se šaletkou a česnekem oloupeme a nadrobno nakrájíme. Houby řádně očistíme. Zázvor oloupeme, chilli papričky očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou, rozkrojíme na 2 půlky a odstraníme jadérka. Zázvor společně s papričkami ve hmoždíři rozmělníme na pastu.

  • 3

    V hrnci rozpálíme olej a zhruba 3 minuty podusíme zeleninu, dokud nezměkne. Zalijeme rajskou omáčkou, rybím vývarem, dochutíme cukrem. Celou směs přivedeme do varu, podle chuti přidáme sůl a pepř.

  • 4

    Do hrnce vložíme slávky, ztlumíme oheň, vyčkáme 4 minuty, dokud nebudou škeble rozevřené. Slávky vyskládáme na velkou mísu. Do omáčky přidáme trochu škrobové moučky, aby zhoustla, dochutíme, omáčkou zalijeme slávky a podáváme.

Komentáře k receptu