Rybí špíz se zelenými bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Cejn velký
  • 60 ml Citronová šťáva
  • 60 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 kávová lžička Kapary sterilované
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 0.5 kávová lžička Sůl česneková
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Cibule červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Bobkový list
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 392 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 251 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 76.7 mg
  • Vláknina 6933.3 mg
  • Vitamín A 6933.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na 30 minut do studené vody namočíme 8 špejlí (při grilování se potom nespálí), do horké vody vložíme na 10 minut bobkové listy (aby změkly a daly se napichovat).

  • 2

    Na namočené špejle postupně napichujeme 5 rybích kostek (z pevných rybích řízků, cca 3 x 3 cm), bobkový list a kousky červené cibule, postup opakujeme. Když máme všechny suroviny napíchané na špejle, vložíme je do mělké misky a potřeme marinádou. Na marinádu smícháme olej s citronovou kůrou a šťávou, česnekovou solí, sušenou petrželovou natí, jemně nasekanou čerstvou pažitkou, nadrobno nakrájenými kapary a černým pepřem. Špízy potřené marinádou zakryjeme potravinářskou fólií a v ledničce necháme odležet cca 10 - 15 minut.

  • 3

    Špízy opékáme 5 až 6 minut na grilu nebo grilovací pánvi, průběžně je obracíme, aby se nepřipálily. Nakonec je ozdobíme nakrájeným citronem.

Komentáře k receptu