Hovězí závitky s uzeným masem a okurkou (takzvané španělské ptáčky)
Suroviny
- 100 g Moravské uzené maso
- 1 kávová lžička Kapary sterilované
- 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 ks Okurky nakládané
- 1 ks Vejce slepičí
- 4 plátek Slanina vepřová
- 4 plátek Hovězí kýta
- 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 157 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 10 g
- Sodík 2360 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 85.5 mg
- Draslík 102 mg
- Vláknina 5121.8 mg
- Vitamín A 5121.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí plátky po okrajích nařízneme, aby se nekroutily. Plátky osolíme, opepříme a naklepeme. Na každý plátek vyskládáme po plátku slaniny, plátku uzeného masa, čtvrtku vajíčka uvařeného na tvrdo, špetku kaparů a půl malé okurky.
-
2
Takto připravené maso řádně zabalíme, po povrchu ještě osolíme a obalíme v hladké mouce.
-
3
Sádlo rozehřejeme a závitky na něm opečeme ze všech stran. Poté závitky vyndáme, na sádlo přidáme cibuli na drobno pokrájenou. Přidáme závitky, podlijeme je a necháme dusit do měkka.