Vepřové karé plněné

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Slanina vepřová
  • 80 g Vejce slepičí
  • 40 g Sůl
  • 50 g Tuk
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 1000 g Vepřová pečeně
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 478 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 1711 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 129.4 mg
  • Draslík 360.5 mg
  • Vláknina 782 mg
  • Vitamín A 782 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou pečeni opláchneme, vykostíme a nakrájíme na silnější plátky. Každý plátek na plocho prořízneme, otvor v mase naplníme vychladlou směsí a uzavřeme jehlicí nebo párátkem. Každou porci na povrchu osolíme a pomoučíme prosátou moukou.

  • 2

    Maso naskládáme na plocho do pekáče vymazaného tukem a v rozehřáté troubě zapečeme.

  • 3

    Po zapečení maso podlijeme vodou. Za občasného přelévání šťávou a dolévání vodou pečeme doměkka.

  • 4

    Pečené maso vyjmeme a zbavíme jehlic nebo párátek.

  • 5

    Nakonec přecedíme šťávu přes hustý cedník zpět na maso a zjemníme máslem. Vše ještě podusíme.

  • 6

    Příprava náplně: Slaninu nakrájíme a částečně roztavíme. Osmahneme na ni cibuli nakrájenou na drobno a přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony. Krátce podusíme, zalijeme rozmíchanými vejci, osolíme, opepříme a necháme ztuhnout.

Komentáře k receptu