Lilky s brynzou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Sýr Brynza
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 ml Mléko polotučné
  • 200 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Lilek
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 752 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 71 g
  • Sodík 237 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 151.9 mg
  • Draslík 344.2 mg
  • Vláknina 9587.5 mg
  • Vitamín A 9587.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.2 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky oloupeme, nakrájíme na plátky, osolíme a necháme chvíli uležet. Potom plátky opláchneme studenou vodou a osušíme.

  • 2

    V pánvi na rozpáleném oleji smažíme plátky lilků dozlatova po obou stranách, vyjmeme na papírovou utěrku a necháme vychladnout.

  • 3

    V misce smícháme brynzu s 1 vejcem a nasekanou pažitkou.

  • 4

    Na těstíčko smícháme v misce 1 vejce, hladkou mouku, sůl a podle potřeby přilijeme mléko.

  • 5

    Vždy mezi dva plátky lilku naneseme trochu brynzové směsi, obalíme v připraveném těstíčku a zvolna smažíme na pánvi na oleji po obou stranách.

  • 6

    Můžeme podávat s vařenými nebo opečenými bramborami.

Komentáře k receptu