Lilky s brynzou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 752 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 71 g
- Sodík 237 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 151.9 mg
- Draslík 344.2 mg
- Vláknina 9587.5 mg
- Vitamín A 9587.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.2 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilky oloupeme, nakrájíme na plátky, osolíme a necháme chvíli uležet. Potom plátky opláchneme studenou vodou a osušíme.
-
2
V pánvi na rozpáleném oleji smažíme plátky lilků dozlatova po obou stranách, vyjmeme na papírovou utěrku a necháme vychladnout.
-
3
V misce smícháme brynzu s 1 vejcem a nasekanou pažitkou.
-
4
Na těstíčko smícháme v misce 1 vejce, hladkou mouku, sůl a podle potřeby přilijeme mléko.
-
5
Vždy mezi dva plátky lilku naneseme trochu brynzové směsi, obalíme v připraveném těstíčku a zvolna smažíme na pánvi na oleji po obou stranách.
-
6
Můžeme podávat s vařenými nebo opečenými bramborami.