Bramborová polévka se zeleninou a rajčaty

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 400 g Brambory
  • 600 g Rajčata
  • 120 g Mrkev kořen
  • 120 g Petržel kořen
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 153 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 163 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 659.4 mg
  • Vláknina 9002.1 mg
  • Vitamín A 9002.1 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, rajčata spaříme, oloupeme, vykrojíme semena a nakrájíme na kousky, kořenovou zeleninu a cibuli očistíme a nakrájíme na nudličky, petrželovou nať a kopr jemně nasekáme.

  • 2

    Na másle dozlatova osmažíme cibuli s kořenovou zeleninou.

  • 3

    Brambory vložíme do hrnce s vodou, osolíme, opepříme a zhruba 20 minut vaříme. Poté přimícháme rajčata, osmaženou zeleninu a dvě minuty povaříme. Před podáváním vmícháme kopr a petrželovou nať.

Komentáře k receptu