Jehněčí plátky v chlebu pita
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1000 kcal
- Sacharidy 152 g
- Tuky 21 g
- Sodík 1360 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 149 g
- Cholesterol 80 mg
- Draslík 582.8 mg
- Vláknina 18120.5 mg
- Vitamín A 18120.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.8 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 958.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme hrachový dresink z uvařeného žlutého hrachu, který rozemeleme dohladka, přidáme sůl, česnek, čerstvou saturejku, je-li hmota hustá naředíme ji.
-
2
Jehněčí maso potřeme grilovacím kořením, můžeme použít i koření na gyros. Rozpálíme řepkový nebo slunečnicový olej a opékáme na něm jehněčí plátky potřené grilovacím kořením, z obou stran 3-4 minuty. Hotové nakrájíme na tenké proužky.
-
3
Rozkrojíme pita chléb na čtyři části a potřeme je hrachovým dresinkem, poklademe jehněčím masem, proužky salátu, kostky rajčat, cibule a okurky, bez jadérek. Zakapeme chilli omáčkou a pevně zatočíme. Potom napůl překrojíme.