Jehněčí plátky v chlebu pita

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Jehněčí maso
  • 500 g Salát hlávkový
  • 1 kávová lžička Chilli omáčka
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Chléb Pita
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 polévková lžíce Koření grilovací
  • 2 polévková lžíce řepkový olej
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1000 kcal
  • Sacharidy 152 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1360 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 149 g
  • Cholesterol 80 mg
  • Draslík 582.8 mg
  • Vláknina 18120.5 mg
  • Vitamín A 18120.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 958.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme hrachový dresink z uvařeného žlutého hrachu, který rozemeleme dohladka, přidáme sůl, česnek, čerstvou saturejku, je-li hmota hustá naředíme ji.

  • 2

    Jehněčí maso potřeme grilovacím kořením, můžeme použít i koření na gyros. Rozpálíme řepkový nebo slunečnicový olej a opékáme na něm jehněčí plátky potřené grilovacím kořením, z obou stran 3-4 minuty. Hotové nakrájíme na tenké proužky.

  • 3

    Rozkrojíme pita chléb na čtyři části a potřeme je hrachovým dresinkem, poklademe jehněčím masem, proužky salátu, kostky rajčat, cibule a okurky, bez jadérek. Zakapeme chilli omáčkou a pevně zatočíme. Potom napůl překrojíme.

Komentáře k receptu