Bramborák s čedarem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 21 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Mouka polohrubá
  • 120 g Sýr Čedar
  • 8.89 ml Olej rostlinný
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Majoránka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 6 stroužek Česnek
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 358 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 358 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 123.3 mg
  • Draslík 928.1 mg
  • Vláknina 11839.1 mg
  • Vitamín A 11839.1 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sýr nastrouháme, česnek prolisujeme, syrové brambory omyjeme, oloupeme a nastrouháme.

  • 2

    V míse promícháme brambory se sýrem, solí, pepřem, majoránkou, česnekem, vejci a mlékem do kompaktní kaše.

  • 3

    Na rozpáleném oleji smažíme po obou stranách bramboráky, na ubrousku necháme okapat olej a hned podáváme.

Komentáře k receptu