Chilli fazole s mletým masem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 15 g Sůl
  • 250 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 500 g Maso mleté - mix
  • 25 g Chilli koření mleté
  • 20 g Kmín římský
  • 500 g Fazole červené sterilované
  • 25 g Olej slunečnicový
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 554 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 1930 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 657 mg
  • Vláknina 19169.3 mg
  • Vitamín A 19169.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.1 mg
  • Vitamín E 4.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej, přiložíme mleté maso a dusíme, dokud se vlastní šťáva nevydusí na tuk, maso rozdrobíme vařečkou a osmahneme. Přisypeme cibuli s česnekem, mleté chilli koření, sůl a římský kmín. Promícháme, orestujeme, zasypeme trochou mouky, přidáme naložená rajčata z konzervy i s nálevem, přimícháme nakládané fazole a dusíme, až se tekutina téměř odpaří a pokrm zhoustne.

  • 3

    Pokrm rozdělíme na talíře a ještě teplý podáváme.

Komentáře k receptu