Kuřecí stehna se sušenými meruňkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 55 g Meruňky sušené
  • 150 ml Víno bílé
  • 150 ml Jogurt bílý smetanový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Pomeranče
  • 4 ks Kuřecí stehna
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 551 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 358 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 166 mg
  • Draslík 758.7 mg
  • Vláknina 6200 mg
  • Vitamín A 6200 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.3 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí stehna odkostíme, zbavíme kůže, naklepeme a vložíme do zapékací mísy.

  • 2

    Z pomeranče ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu, cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno, sušené meruňky nakrájíme na nudličky, nasekáme mátu a vše přidáme ke kuřeti spolu s citronovou šťávou, solí, pepřem a bílým vínem.

  • 3

    Mísu přiklopíme a dáme do ledničky marinovat. Postačí i 3 hodiny, ale lepší je, necháme-li směs v ledničce přes noc.

  • 4

    Mísu se směsí vyjmeme z ledničky a když dosáhne pokojové teploty, vložíme ji do trouby předehřáté na 190°C.

  • 5

    Pečeme asi 45 minut. Jakmile kuře změkne, vyjmeme je a udržujeme v teple.

  • 6

    Směs v míse rozmixujeme a propasírujeme do pánve. Zahřejeme (nesmí se vařit), odstavíme z ohně a za stálého míchání po lžičkách přidáváme jogurt. Hotovou omáčkou přelijeme kuřecí řízky.

  • 7

    Podáváme se zeleným salátem a bagetou, nebo s tousty.

  • 8

    Sušené meruňky lze nahradit sušenými hruškami, bílé víno vínem červeným, čerstvou mátu 2 lžičkami máty sušené.

Komentáře k receptu