Zapečená vejce se šunkou a zeleninou
Suroviny
- 80 g Klobása Dunajská
- 120 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 40 g Máslo čerstvé
- 80 g Šunka dušená
- 120 g Fazole bílé sterilované
- 40 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 3 ks Rajčata
- 8 ks Vejce slepičí
- 1 ks Paprika zelená
- 3 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 530 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 40 g
- Sodík 341 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 512.7 mg
- Draslík 555 mg
- Vláknina 8019.6 mg
- Vitamín A 8019.6 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.5 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazole a hrášek slijeme a necháme okapat. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, rajčata nakrájíme na plátky, šunku na nudličky a klobásu na tenká kolečka. Papriku zbavíme semen a nakrájíme na proužky, petrželovou nať jemně nasekáme. Čtyři menší zapékací misky vymažeme máslem.
-
2
Na oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme šunku, klobásu, rajčata a dusíme. Poté vmícháme hrášek, fazole, osolíme, opepříme a promícháme.
-
3
Směs rozdělíme do zapékacích misek, na směs do každé misky rozklepneme 2 vejce a v předehřáté troubě zapečeme.
-
4
Podáváme v misce, sypeme petrželovou natí.