Jemné vafle s višňovou marmeládou
Suroviny
- 200 g Marmeláda višňová
- 150 g Máslo čerstvé
- 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 200 g Cukr krupice
- 100 g Zakysaná smetana
- 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 1 kávová lžička Pomerančová kůra
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 381 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 20 g
- Sodík 53 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 114.8 mg
- Draslík 55.4 mg
- Vláknina 1653 mg
- Vitamín A 1653 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 91.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse utřeme máslo s cukrem do pěny, přimícháme vejce, pomerančovou kůru, mouku, špetku soli, kypřící prášek do pečiva a nakonec zakysanou smetanu. Mísu s těstem zakryjeme utěrkou a necháme 30 minut odpočívat.
-
2
Vaflovou formu vytřeme slunečnicovým olejem a nalijeme dovnitř těsto. Formu uzavřeme a pečeme asi 5 minut. Po upečení vafle servírujeme na připravené talíře, mažeme višňovou marmeládou a zdobíme neslazenou ušlehanou šlehačkou.