Míchaná vejce s ementálem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 60 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 9 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Mléko plnotučné
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 454 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 373 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 774 mg
  • Draslík 244.1 mg
  • Vláknina 112 mg
  • Vitamín A 112 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce rozšleháme vejce se solí a mlékem.

  • 2

    Sýr nastrouháme, petrželovou nať posekáme najemno.

  • 3

    Na rozpuštěném másle mícháme vejce tak dlouho, až se srazí, poté odstavíme.

  • 4

    Vejce ihned podáváme posypaná strouhaným sýrem a petrželovou natí.

Komentáře k receptu